Anna Maria Villalonga

Anna Maria Villalonga (Barcelona, 1959) llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, és professora de literatura del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Especialista en l’Edat Moderna, combina la recerca i les publicacions sobre aquesta època amb una intensa activitat divulgadora i investigadora al voltant del gènere negre. Ha publicat diversos estudis d’investigació que se centren en la novel·la negra catalana actual, i les seves ressenyes i articles apareixen periòdicament en diversos mitjans. L’any 2013 publicà Les veus del crim (Alrevés Editorial), assaig divulgatiu que recull dotze converses amb els principals autors de novel·la negra catalana actual.

Com a autora de ficció, els seus relats han obtingut premis i han estat publicats en un bon nombre de volums col·lectius i revistes literàries. El 2013 coordinà l’antologia d’històries negres Elles també maten, que inclou el relat propi intitulat De vegades, l’atzar i l’any 2014 ha publicat la novel·la La dona de gris. Ambdues obres amb l’editorial Llibres del Delicte. El març de 2015 acaba d’aparèixer una altra antologia, Els crims nostrats (Edicions Xandri) que inclou el seu relat Errare humanum est.

Edita tres blocs, que abracen els àmbits del cinema i la literatura. Entre ells, “A l’ombra del crim”, especialitzat en el gènere negre, ha esdevingut un espai de referència per a tots els amants de la narrativa criminal.

Ajuntament de L’Espluga de Francolí

Pl. de la Vila, 1
43440 L'Espluga de Francolí
TEL. 977 87 00 05 - 977 87 02 27
FAX. 977 87 11 00
espluga@esplugadefrancoli.cat