Jordi Pijoan-López

Jordi Pijoan-López (Tortosa, 1970). Dedicat principalment a la narrativa, ha estat guanyador del III Concurs de Conte JoEscric.com amb Una combinació prohibida —publicada dintre de la col·lecció joescric.com— i finalista al I Concurs Literari d’Humor Negre amb Psicofonia per a principiants —publicada en versió catalana a Llibres de l’Índex dins el recull de contes Mitja dotzena d’ous i en versió castellana (traduïda per l’autor) a Editorial Milenio dintre del volum Lápidas Negras—. També ha estat finalista a les edicions del concurs de contes hiperbreus El Basar de 2005 i 2006 amb les obres Crua Realitat i Sotjada.

A Llibres de l’Índex ha publicat junt amb el seu amic Manel Barrera Tu no m’estimes, la seva seqüela Sang Culé —finalista dels Premis Brigada 21 a la Millor Novel·la en Català Editada el 2009— i el recull de contes Mitja dotzena d’ous. El 2010 va ser un dels 17 autors de l’antologia Crims.cat —que recollia els escriptors actuals més destacats en gènere negre en català.

En el camp de l’activisme cultural, ha coordinat junt amb Fede Cortés Un riu de crims i Clio assassina, dos reculls de gènere negre amb diversos autors en ocasió de l’EBRE NEGRE – Trobades de Gènere Negre al Matarranya i Priorat, celebrades el 2011 i el 2012.

Així mateix, ha col·laborat en nombroros reculls d’autors diversos, com per exemple El riu que parla, Galeria Ebrenca, L’arbreda ebrenca, Poesia de frontera i els tres reculls de la Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar.

Enllaços:
http://sangcule-novellanegra.blogspot.com.es/
http://ebrenegre.blogspot.com.es/

Ajuntament de L’Espluga de Francolí

Pl. de la Vila, 1
43440 L'Espluga de Francolí
TEL. 977 87 00 05 - 977 87 02 27
FAX. 977 87 11 00
espluga@esplugadefrancoli.cat