Josep M Rovira

Josep M Rovira, editor i director de Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, revista de divulgació de la cultura i del patrimoni de les comarques del Cister; director de TGD Comunica, empresa que desenvolupa estratègies i projectes de comunicació.

Nascut a Cabra del Camp (Alt Camp) el 1958. Després de les etapes prèvies d’estudiant al Col·legi de la Mercè, de Montblanc, va marxar cap a Barcelona on va estudiar Arts Gràfiques; es va diplomar en màrqueting (ESMA) mentre treballava en el sector de les arts gràfiques i en publicitat. El 1987 va muntar la seva pròpia agència de publicitat a Tarragona amb despatx a Valls i a Barcelona. El 2004 es va diplomar en Alta Direcció Empresarial (PADE) pel IESE. El 2006 va editar el primer número de la revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, revista de divulgació de turisme cultural i d’interior.

És un dels creadors i promotors, del projecte turístic que va desenvolupar la marca turística La Ruta del Cister, en la que no ha deixat de col·laborar durant els 25 anys, de la que ha esdevingut la marca de turisme cultural i d’interior més important de Catalunya. Actualment, és assessor de diverses empreses i institucions en temes de comunicació, turisme i desenvolupament local.Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, tant de premsa com de ràdio, i és autor del llibre La Cuina dels Encants (2007) Ha estat comissari de diverses exposicions entre les quals destaca l’exposició Cister: Monestirs Reials a la Catalunya Nova (2008) i del Centre d’Interpretació de les Torres de Guaita (2010).

Ajuntament de L’Espluga de Francolí

Pl. de la Vila, 1
43440 L'Espluga de Francolí
TEL. 977 87 00 05 - 977 87 02 27
FAX. 977 87 11 00
espluga@esplugadefrancoli.cat